Parfumeriile Galimard, un obiectiv turistic din Grasse

Posted: Mai 27, 2009 in FRANTA

Orice drum in industria parfumurilor incepe cu primul pas!
Grasse, orasul de 45.000 de locuitori, situat intre munte si mare, la numai 17 km de Coasta de Azur si 34 de kilometrii de Cannes, este singurul loc din lume, unde cuvantul „uzina” are rezonante poetice, fiind asociat cu parfumul jasminei, trandafirilor si tuberozelor si cu zeci de alte miresme care te fac sa-ti doresti sa revi an de an, si… la plecare, sa te intorci acasa cu rucsacul plin de sticlute de parfum.
Sa ajungi pe Riviera Franceza si sa-ti refuzi o excursie la Grasse este ca si cum te-ai duce la Paris si nu ai vizita Luvrul, nu te-ai plimba prin Montmartre si Montparnasse si nu ai aprinde o lumanare la Notre Dame.
Iata de ce, te invit sa faci o „afacere” si sa nu ratezi o vizita la uzinele Galimard fondate in 1747.
„Le studios des Fragrances” din Route de Pegomas, te asteapta la un work shop, de 2 ore, la un tarif fara concurenta, tarif in care ai inclus si un cadou pe care o sa ti-l pregatesti singur si o sa ti-l oferi ambalat intr-o sticluta persionalizata cu numele tau.
Despre ce este vorba? Ghidul grupului, „Le Nose”- magicianul din industria parfumurilor, omolog „degustatorului”, din industria vinurilor, o sa te invete alchimia odorurilor de lux: „Top Note”, „Middele Note”, „Base Note” si o sa-ti dezvaluie formula secreta a combinatiei ingredientelor aromate, astfel incat la sfarsitul vizitei sa poti experimenta ceea ce ai invatat “contruindu-ti” propriul parfum.
O alta propunere pe care ti-o lansam este sa vizitezi: Gurdon, minunatul satuc, unde distileria „La Source Parfumee” te asteapta cu oferte la pret de producator.
Rezisti tentatiei?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s