Budapesta

Posted: noiembrie 28, 2008 in Uncategorized
Etichete:,

10 sageti!

Membra impreuna cu Polonia, Slovacia şi Republica Cehă a grupului de la Vişegrad, Magyarország, tara a compozitorilor Bartók şi Kodály, a poetului Zalan Tibor si a pictorului SZÕNYI István, Ungaria  este o destinatie turistica deosebit de intersanta 365 de zile pe an. 

Cel mai vizitat oras este capitala sa Budapesta. Sunt turisti care se indragostesc de oras la prima vedere, altii devin admiratorii lui după ce l-au strabatut in lung si-n lat si nu s-au lasat pana nu au urcat pe coline Budei, urmand traseul caii ferate cu cremaliera si al celebrei cai ferate a copiilor, pana la inalta cota de 526 de metrii, pentru ca mai apoi sa coboare in pestera cu stalactite si stalacmite- Pálvölgyi csepkkőbarlang, sau in vestia grota Szemlő-hegy, vestita pentru proprietatile ei terapeutice.

Unii prefera orasul vechi, Palatul regal din piata Szent György, construit în secolul al XIV, care astazi gazduieste muzeele si galeriile cele mai vizitate din Budapesta, dar si Bastionul Pescarilor si celebra Crama Domneasca, sau poate Colina Trandafirilor sau atmosfera din piata Fő, muzeele de arta contemorana , bisericile in care sunt pastrate moaste pretioase si obiecte de cult. Altii, ce-i drept, mai putini la numar, spun ca elegantul cartier comercial, Pesta este partea de oras pe care au indragit-o, pentru maiestozitatea bulevardelor: Vaci, Petvfi Sandor, luminozitatea pietei Vvrvsmarty, impozanta cladire a Parlamentului, arhitectura dar si spectacolele Teatrului de Opera (1875-84), atmosfera atemporala si rugaciunile rostite pentru pace de preotii bisericii Sf. Stefan.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s